Бордо микс 20 ВП
- Категория на употреба: Непрофесионална
- Фунгициди
Информация
Бордо микс е контактен, неорганичен фунгицид , който има предпазно действие. Препаратът е готова за приложение бордолезова смес.
АКТИВНО ВЕЩЕСТВО:
Бордолезова смес (меднокалциев сулфат) - 200 г/кг
МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ:
- Широк спектър на действие срещу много видове гъбни болести и бактерии: алтернария, антракноза, бактериоза, мани и синя плесен и д.р.
- Подходящ е за употреба в биологичното земеделие
КУЛТУРА |
БОЛЕСТ |
ДОЗА |
КАРАНТИНЕН СРОК/ДНИ |
Лозя |
Мана по лозата (Plasmopara viticola) прилага се във фенофаза на културата от „9 и повече листа са отворени на културата до фенофаза „повече от зърната се събират, грозда се затваря” / 19-79 ВВСН/
|
500 – 600 г. за 100 л/дка раб. р-р |
21 |
Грейпфрут, Лимон, Мандарина, Портокал |
Кафяво гниене (Phytophtora spp.) Бактериоза (Pseudomonas syringae) Алтернария (Alternaria spp.) внася се във фаза ВВСН 15-89 (Масова поява на листа, без да са напълно развити до консумативна зрялост: типични за сорта вкус и съдържание)
|
375-500 г/дка |
14 |
Праскова, нектарина |
Coryneum spp., Бактериоза (Pseudomonas spp.), Цитоспороза (Leucostoma spp.), Сачмянка (Stigminacarpophila) ВВСН 95-53 (Половината на листата са пожълтели или опадали до отваряне на пъпките)
|
375-500 г/дка |
- |
Кайсия |
Кафяво гниене (Monilia spp.), Coryneum spp., Бактериоза (Pseudomonas spp.), Цитоспороза (Leucostoma spp.), Сачмянка (Stigminacarpophila) внася се във фаза ВВСН 95-53 (Половината на листата са пожълтели или опадали до отваряне на пъпките)
|
375-500 г/дка |
- |
Слива |
Мехурки по слива (Taphrina spp.), Цитоспороза (Leucostoma spp.), Coryneum spp., Бактериоза (Pseudomonas spp.) внася се във фаза ВВСН 95-53 (Половината на листата са пожълтели или опадали до отваряне на пъпките)
|
375-500 г/дка |
- |
Череша |
Цитоспороза (Leucostoma spp.), Coryneum spp., Бактериоза (Pseudomonas spp.) внася се във фаза ВВСН 95-53 (Половината на листата са пожълтели или опадали до отваряне на пъпките)
|
375-500 г/дка |
- |
Ябълка |
Повреди по клоните (Nectria spp.), Огнен пригор (Erwinia spp.) внася се във фаза ВВСН 91-53 (Нарастването на леторастите е завършено до разпукване на цветните пъпки)
|
375-500 г/дка |
- |
Круша, Дюля, Мушмул |
Повреди по клоните (Nectria spp.), Струпясване (Venturia spp.), Кафяво гниене (Monilia spp.), Огнен пригор (Erwinia spp.), Бактериоза (Pseudomonas spp.) внася се във фаза ВВСН 91-53 (Нарастването на леторастите е завършено до разпукване на цветните пъпки)
|
375-500 г/дка |
- |
Бадем |
Самодивски метли (Taphrina spp.), Кафяво гниене (Monilia spp.), Сачмянка (Stigmina carpophila, Coryneum spp.), Бактериоза (Pseudomonas spp.) внася се във фаза ВВСН 95-53 (50% от листата са окапали до разпукване на пъпките)
|
375-500 г/дка |
- |
Орех, Лешник |
Бактериоза (Xanthomonas spp.) внася се във фаза ВВСН 95-53 (50% от листата са окапали до разпукване на пъпките)
|
375-500 г/дка |
- |
Маслини |
Листни петна (Spilocaea oleagina) Антракноза(Colletotrichum gloesporoides, Gloesporium olivarum) Бактериоза (Pseudomonas spp.) внася се във фаза ВВСН 10-85 (Отделяне на първи лист до напреднало узряване на плодовете)
|
375-500 г/дка |
14 |
Патладжан |
Мана (Phytophtorainfestans), Кафяви листни петна (Alternaria solani), Антракноза (Colletotrichum spp.), Бактериоза (Pseudomonas spp., Xanthomonas spp.) внася се във фаза ВВСН 15-89 (5-ти същински лист до пълна зрялост)
|
375-500 г/дка |
Оранжерийно - 3 Полско - 10 |
Праз, Артишок, Целина, Кардун |
Мана (Bremia spp., Phytophtora spp.), Листни петна (Ascochyta spp.), Бактериоза (Pseudomonas spp., Xanthomonas spp.) внася се във фаза ВВСН 14-51 (4ти лист ясно видим до начало до удължаване на луковицата, 100% дължина и диаметър на стъблото)
|
375-500 г/дка |
7 |
Броколи, Карфиол |
Мана (Peronospora spp.), Чернилка (Alternaria spp.) Антракноза (Colletotrichum spp.), Бактериоза (Pseudomonas spp., Xanthomonas spp.) внася се във фаза ВВСН 14-59 (4-ти същински лист до видими първите цветни листенца)
|
375-500 г/дка |
14 |
Краставица, Тиквичка, Корнишони (полско и оранжерийно производство) |
Мана (Pseudoperonospora spp.), Кафяви листни петна (Alternaria spp.), Антракноза (Colletotrichum spp.), Бактериоза (Pseudomonas spp., Xanthomonas spp.) внася се във фаза ВВСН 10-89 (котиледоните са разтворени напълно до пълна зрялост)
|
375-500 г/дка |
3 |
Пъпеш |
Мана (Pseudoperonospora spp.), Кафяви листни петна (Alternaria spp.), Антракноза (Colletotrichum spp.), Бактериоза (Pseudomonas spp., Xanthomonas spp.) внася се вв фаза ВВСН 10-89 (котиледоните са разтворени напълно до пълна зрялост)
|
375-500 г/дка |
7 |
Лук, Чесън, Шалот |
Пурпурни петна (Alternaria spp.), Мана (Peronospora spp.,Phytophtora spp.), Черно гниене (Stemphylium spp.) Антракноза (Colletotrichum spp.) Бактериоза (Pseudomonas spp., Xanthomonas spp.) внася се във фаза ВВСН 14-47 (4-ти лист явно видим до 10 % от растенията листата са завити)
|
375-500 г/дка |
3 |
Маруля, Царевична салата, Цикория, Кресон, Рукола, Червено зеле |
Мана (Bremia spp.,Peronospora spp.), Алтернариоза (Alternaria spp.), Склеротинийно гниене (Sclerotinia spp.), Антракноза (Marssonina spp.), Бактериоза (Pseudomonas spp., Xanthomonas spp.) внася се във фаза ВВСН 12-49 (2-ри същински лист разтворен до типичен размер и форма на главите достигнати)
|
375-500 г/дка |
7 |
Спанак, Тученица, Манголд |
Мана (Bremia spp.,Peronospora spp.), Алтернариоза (Alternaria spp.), Антракноза (Marssonina spp.), Бактериоза (Pseudomonas spp., Xanthomonas spp.) внася се във фаза ВВСН 12-49 (2-ри същински лист разтворен до формирана цялата листна маса)
|
375-500 г/дка |
7 |
Фасул, Грах |
Антракноза (Colletotrichum spp., Marssonina spp.), Мана (Peronospora spp.), Ръжда (Uromyces spp.), Септориоза (Septoria spp.), Бактериоза (Pseudomonas spp., Xanthomonas spp.) внася се във фаза ВВСН 14-89 (4-ти същински лист разтворен до пълно узряване)
|
375-500 г/дка |
3 |
Моркови, Салатно цвекло, Целина, Хрян, Артишок, Пашърнак, Коренов магданоз, Репички, Жълта ряпа, Бяла ряпа |
Мана (Phytophtora spp.,Plasmopara spp.), Алтернариоза (Alternaria spp.) Антракноза (Colletotrichum spp.), Церкоспороза (Cercospora spp.) Бактериоза (Pseudomonas spp., Xanthomonas spp.) внася се във фаза ВВСН 15-47 (5-ти същински лист разтворен до 70 % от диаметъра на корена е достигнат)
|
375-500 г/дка |
14 |
Захарно цвекло |
Церкоспороза (Cercospora beticola) внася се във фаза ВВСН 39-49 (Листата покриват 90% от повърхността до кореноплодите са в техническа зрялост)
|
375-500 г/дка |
14 |
Ягоди |
Антракноза (Colletotrichum spp.) Бели листни петна (Mycosphaerella spp.), Фитофторно кореново и стъблено гниене (Phytophtora spp.), Бактериоза (Pseudomonas spp., Xanthomonas spp.) внася се във фаза ВВСН 13-81 (3-ти лист развит до начало на узряване)
|
375 г/дка |
7 |
Ягоди |
Бели листни петна (Mycosphaerella fragariae) внася се във фаза ВВСН 00-03 (Покой: листата са полегнали и частично загинали до набъбване на главната пъпка ) минимална употреба
|
375-500 г/дка |
7 |
Малина
|
Петносване по пъпките (Didimella applanata) внася се във фаза BBCH 91-00 (Навлизане в покой)BBCH 00-10 (Покой до поява на първи лист) Минимална употреба
|
375-500 г/дка |
- |
Декоративни растения и дървесни видове полско производство) |
Мана (Peronospora spp.), Септориоза (Septoria spp.), Антракноза (Colletotrichum spp.) Ръжда (Puccinia spp.), Кафяво гниене (Monilia spp.) внася се целогодишно |
375-500 г/дка |
- |
Рози |
Болести, включително ръжда (Phragmidium mucronatum L.) черни листни петна (Diplocarpon rose Wolf) внася се от навлизане в зимен покой до начало на набъбване на пъпките Брой мин/макс приложения – 1 Вода л/дка - 50-150 л/дка Да не се прилага този или друг продукт, съдържащ активно вещество мед (Cu-мед) в дози, надхвърлящи 4 кг мед/хектар годишно
|
375-500 г/дка |
- |
Вишни |
Гъбна сачмянка (Stigmina carpophila) Бактериален пригор (Pseudomonas spp.) Бактериална сачмянка (Xanthomonas spp.) Цитоспороза (Cytospora leucostoma) Антракноза (Blumeriella jaapii) Къдравост (Taphrina deformans) Кафяво гниене (Monilia spp.) внася се във фаза BBCH 95-53 Половината от листата са пожълтели или опадали – отваряне на пъпките Брой мин/макс приложения – 2-4 Интервал между приложенията – 7 Вода л/дка мин/макс – 40-100 л/дка |
375-500 г/дка |
Отзиви към продукт