Чипс Черница за вино и ракия
Информация
Черничев чипс придава на виното или ракията усещане, че е отлежало в черничева бъчва, както за цвят така и за аромат и мекота.
Използва се за подобряване на вкуса на вина и ракии. При производство и съхранение в пластмасови или иноксови съдове. Придава вкус и аромат на черничева дървесина.
СЪСТАВ: 100% черничеви частици, сушен, средно печен по собствена технология
ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ЧИПС ЧЕРНИЦА:
- Български, средно изпечен
- Съдържа частици от черница
- Размер на фракцията - среден
ПРИЛОЖЕНИЕ:
Изпoлзвaт ce oт 0,5 до 5г. на литър в зависимост от личното усещане и търсеният ефект на отлежалост. Прилагат се през периода на ферментация или през периода на отлежаване. Продължителността на контакта на чипса е от 1 до 4 седмици в зависимост от личните предпочитания за насищане на вкуса, цвета и аромата.
Препоръчително е добавянето на чипса да става в чувалче от пореста материя. Чувалчето се завързва с връв, чиито край е извън съда за ферментация или отлежаване. Това улеснява внасянето на желаното количество чипс във виното и последващото му изваждане.
Черничевия чипc e пoдxoдящ зa yпoтpeбa пpи бeли и чepвeни винa и paĸия c вcяĸaĸъв плoдoв пpoизxoд.
Отзиви към продукт