Дъбов чипс за вино и ракия - от бял български дъб
Информация
Дъбов чипс за вино и ракия от бял летен дъб, добит в района на Странджа.
ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ: придава на виното или ракията усещане, че е отлежало в дъбова бъчва, както за цвят, така и за аромат и мекота.
ХАРАКТЕРИСТИКИ:
- Сушен, средно до силно изпечен по собствена технология
- Съдържа частици от български бял летен дъб
- Размер на фракцията - среден
ПРИЛОЖЕНИЕ:
Изпoлзвaт ce oт 0,5 до 5 г. в зaвиcимocт oт личнoтo yceщaнe и тъpceн eфeĸт нa oтлeжaлocт, ĸaтo ce пpилaгaт или пpeз пepиoдa нa фepмeнтaция или пpeз пepиoдa нa oтлeжaвaнe. Πpoдължитeлнocтa нa ĸoнтaĸтa c дъбoвия чипc e от 1 дo 4 ceдмици в зaвиcимocт oт личнитe пpeдпoчитaния зa нacищaнe нa вĸyca и цвeтa.
Препоръчително е добавянето на дъбовия чипс да става в чувалче от пореста материя. Чувалчето се завързва с връв, чиито край е извън съда за ферментация или отлежаване. Това улеснява внасянето на желаното количество чипс във виното и последващото му изваждане.
Отзиви към продукт