Дрожди за бяло вино
Информация
Френски култивирани дpoжди зa бели винa, подпомагащи алкохолната ферментация и подобряващи аромата и вкуса на виното.
ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ: Осигуряват пълна алкохолна ферментация, дори и при трудни условия
СЪСТАВ: селектирани винени дрожди - SACCHAROMYCES CEREVISIAE
ДОЗИРОВКА: 20г на 100л вино или плодов материал
НАЧИН НА УПОТРЕБА:
При първоначална ферментация:
При производството на бели вина добавете дрождите веднага след източване на ширата от джибрите. При ферментация с джибри - добавете дрождите максимум 24 часа след смилане.
При прекъсната ферментация:
В съд с обем 2л се сипва 100г захар и се долива затоплена до 40 градуса вода
В друг съд се налива 200мл от захарния разтвор и се добавя едно пакетче дрожди
На всеки 15 мин се долива по още 200мл до изчерпване на захарния разтвор
Дрождите престояват едно денонощие на топло и се прибавят към основния материал
При затруднена ферментация (остатъци на пестициди, лошо грозде):
Влагат се двойно количество дрожди 40г/100л и се добавя активатор
Отзиви към продукт