Дрожди за червено вино
Арт.№: A0149209
Принтирай
1 от 1
Безплатна доставка
при поръчка над 150 лв. максимално тегло (кг.) 5 кг.
ППЦ:
лв.
лв.
3.60
лв.
Валидност на промоцията
до
В наличност
Бърза поръчка
без регистрация!
Добави в любими
Твоите любими продукти Информация
Френски култивирани дpoжди зa чepвeни винa, подпомагащи алкохолната ферментация и подобряващи аромата и вкуса на виното.
ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ: Осигуряват пълна алкохолна ферментация, дори и при трудни условия
СЪСТАВ: селектирани винени дрожди - SACCHAROMYCES CEREVISIAE
ДОЗИРОВКА: 20г на 100л вино или плодов материал
НАЧИН НА УПОТРЕБА:
- За производството на червени вини добавете дрождите максимум 24ч след смилане.
- Съдържанието се изсипва в 0,5л хладка вода (30-35 градуса) и се разбърква
- След не по късно от 15 мин се добавят 2-3л от ширата
- Оставя се за няколко часа и се изсипва в останалият материал
- Влагайте дрождите 4 часа след добавянето на серниста киселина
При прекъсната ферментация:
- В съд с обем 2л се сипва 100г захар и се долива затоплена до 40 градуса вода
- В друг съд се налива 200мл от захарния разтвор и се добавя едно пакетче дрожди
- На всеки 15 мин се долива по още 200мл до изчерпване на захарния разтвор
- Дрождите престояват едно денонощие на топло и се прибавят към основния материал
При затруднена ферментация (остатъци на пестициди, лошо грозде):
- Влагат се двойно количество дрожди 40г/100л и се добавя активатор
Характеристики
Разфасовка
20 г
Тегло (кг.)
0.02
Отзиви към продукт