Дрожди за трудна ферментация
Информация
Селекциониран щам дрожди за производство на бели, червени вина и розета. Подходящ и за плодови каши.
Подбраните и селекционирани щамове дрожди осигуряват бързо започване и сигурно приключване на ферментацията. Гарантират получаване на вино с по-висок алкохолен градус. Произвеждат се вина с по-добри ароматни и вкусови качества. При наличието на достатъчно кислород по време на ферментацията дрождите подпомагат образуването на багрилната материя.
НАЧИН НА УПОТРЕБА:
20 грама дрожди се разтварят в 200 мл хладка вода, около 35 градуса. Сместа се разбърква и оставя да престои 15- 20 мин. След това се добавя постепенно по малко мъст. Не трябва разликата в температурата на мъстта и закваската да надвишава 10 градуса.
Разтваря се активатор в 200 мл мъст и се добавя в общото количество. Добавете приготвения разтвор към по-голямо количество материал и разбърквайте старателно.
Оптимална температура на ферментация: 15 - 30 градуса.
Отзиви към продукт