Глицерин - за омекотяване вкуса на вино и ракия
Информация
Глицеринът или още известно като глицерол, представлява тривалентен алифатен алкохол и се използва с цел омекотяване и уплътняване на вкуса на виното или ракията, премахва острия им вкус.
ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ: За премахване на острия вкус на ракия, вина и други високоалкохолни напитки
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ДОЗА:
от 1 до 2 мл/литър (100 до 200 мл/100 литра)
НАЧИН НА УПОТРЕБА:
Препоръчително е предварително да се направи проба в 1л за по-точно определяне на необходимото количество. След това определеното количество се влага директно към цялото количество готова ракия/вино и се разбърква добре.
Глицерин за домашен дезинфектант:
Глицеринът може да се използва за направа на дезинфектиращ гел, като добавяйки го към спиртен разтвор, омекотява действието на спирта върху кожата и предпазва в известна степен кожата от изсушаване.
Отзиви към продукт