Грийн Гард - повишава устойчивостта на растенията срещу болести и неприятели
Информация
ГРИЙН ГАРД e течен органичен тор с екстракт от морски водорасли, олиго и полизахариди (хитозан), аминокиселини, витамини, Йод (I), Aзот (N), Калий (К2О). Наличието на Йoд (I) в състава на продукта действа предпазно срещу фитопатогени.
Повишава устойчивостта на растенията срещу болести и неприятели. Има силна и дълготрайна ефикасност, без токсични остатъци, предпазва или намалява увреждането на растенията причинено от биотичен стрес.
Елементи | Съдържание |
Екстракт от водорасли | ≥ 3 % |
Органични вещества | ≥ 3 % |
I ( Йод) | ≥ 1 % |
N | ≥ 2 % |
K2O | ≥ 2 % |
pH | 3 - 3,5 |
МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ:
- Грийн Гард е уникална комбинация от олиго и полизахариди, органичен Йод, витамини и аминокиселини със силен и дълготраен ефект при инвазионен натиск от нематоди, фитопатогенни гъби и бактерии.
- Грийн Гард повишава устойчивостта към брашнести мани, обикновени мани, ръжди, някои водове гниене и др. При контакт с патогенни микроорганизми бързо прониква в клетъчните им стени и атакува основна група протеини(свободни сяро-аминни киселини) в клетките и ги разрушава.
- Действието на органичния Йод (I) в Грийн Гард е широкоспектърно и бързо
- Олигозахаридите в Грийн Гард стимулират синтеза на антибиотици, разрушавайки по този начин обвивките на нематодните яйца. Стимулират естествените механизми на растенията, като ускоряват биосинтеза на фитоалексини, калус, лигнин и други феноли. Имат нематоцидно и изразено репелентно действие срещу неприятели.
- Грийн Гард повишава устойчивостта към въздействието на неблагоприятни абиотични и биотични фактори на средата. Ускорява възстановяването на пораженията предизвикани от градушки и стопира развитието на вторични заразявания.
- Грийн Гард стимулира фотосинтезата, растежа и развитието на растенията, като ускорява усвояването на хранителните вещества.
- Грийн Гард доставя на растенията необходимото количество йод особенно при отглеждане на торфени и подзолести почви.
- Наличието на Йод (I) в ГРИЙН ГАРД стимулира растенията в начало на вегетацията и намалява появата на различните видове фитопатогенни гъби, бактерии и нематоди по корените.
- Грийн Гард стимулира по-ранен цъфтеж, равномерно оцветени и по-едри плодове.
- Грийн Гард удължава срока на съхранение на плодове и зеленчуци.
ПРИЛОЖЕНИЕ:
- Пръскане 2-3 пъти по време на вегетация и периода на растеж на плодовете за увеличаване на устойчивостта към появата на болести.
- Пръскане 3-4 пъти за по-голяма устойчивост към болести и неприятели.
- Третиране на семена; третиране на разсад; третиране след разсаждане, приложение в активна вегетация.
Култура | Приложение | Доза |
Пшеница и ечемик |
От братене до изкласяване
|
Листно приложение: 100 - 200 мл/дка |
Рапица |
От фаза розетка до начало на цъфтеж
|
Листно приложение: 100 - 200 мл/дка |
Царевица |
След 2-ри - 4-ти лист
|
Листно приложение: 100 - 200 мл/дка |
Слънчоглед |
След 2-ра - 4-та двойка листа
|
|
Зеленчуци | Преди и след разсаждане 2-4 пъти през 7-14 дни |
Листно приложение: 100 - 200 мл/дка Капково напояване: 1 - 1,5 л/дка |
Картофи |
При 15-20 см височина на растенията 2-4 пъти през 7-14 дни
|
Листно приложение: 100 - 200 мл/дка |
Овощни култури и лозя |
В активна вегетация 2-4 пъти преди и след цъфтеж
|
Листно приложение: 100 - 200 мл/дка |
Ягоди и малини |
В активна вегетация 2-4 пъти
|
Листно приложение: 100 - 200 мл/дка |
Памук |
В активна вегетация 2-3 пъти на сезон
|
Листно приложение: 100 - 200 мл/дка |
Градински и стайни растения | 2-4 третирания през 7-14 дни в начало на вегетацията |
Листно приложение: 100 - 200 мл/дка Капково напояване: 1 - 1,5 л/дка |
Предупреждение:
Избягвайте контакт на този продукт (не разтворен) с метални предмети - възможна корозия.
Не смесвайте с разтворители, силни оксиданти или алкални продукти.
Носете предпазни очила и гумени ръкавици при работа с този продукт, за избягване увреждания по тялото.
При контакт с продукта, неутрализирайте със сода и Na2SO3 (Натриев сулфит), след това измийте кожата обилно с вода.
Да не се използва при семейство „бобови” поради вероятността да бъдат унищожени и бактериите които са от значение за тези култури.
Отзиви към продукт