Калиев метабисулфит - за сулфитиране на вино
Информация
Калиев метабисулфит е бяло кристално вещество с лека, но остра миризма на серен диоксид и се използва за сулфитиране на гроздова каша, мъст или вино.
ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:
Използва се за сулфитиране на вино. Предотвратява окислението на цвета и вкуса на гроздето при смилане. Осигурява чиста среда за започване на алкохолната ферментация с култивирани дрожди. Инхибира диви дрожди, оцетно кисели бактерии. Предпазва от бактерийно разваляне на виното. Стабилизира виното след алкохолната ферментация и "удължава" живота му.
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ДОЗИ:
- Здраво грозде: 10г на 100л мъст
- Загнило грозде: 15-30г на 100л мъст
- При бистрене, претакване и бутилиране: 10г на 100л
НАЧИН НА УПОТРЕБА:
Предварително изчисленото и отмерено количество калиев метабисулфит се разтваря в малко хладка вода, добавя се малко мъст или вино. Сместа се разбърква добре и се добавя в съда за ферментация или съхранение на виното.
Отзиви към продукт