Копрантол Дуо
Информация
Копрантол Дуо е нов, контактен фунгицид с двойна мед и по-силен ефект.
АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА:
- Меден хидроксид - 244 г/кг
- Меден оксихлорид - 245 г/кг
МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ:
- Нов фунгицид с двойна мед и по-силен ефект
- Уникална, гранулирана формулация, създадена чрез балансираното комбиниране на две медни вещества с цел по-дълго последействие при контрола над патогените
- Агресивен механизъм на действие: инхибира покълването на спорите, блокира процеса на дишане, ограничава протеиновия синтез и намалява пропускливостта на клетъчната мембрана
- Използвайки бързия ефект на медния хидроксид и по - дългото последействие на медния оксихлорид Копрантол Дуо проявява мощен синергичен ефект срещу основните гъбни и бактериални болести при лозя, овощни, зеленчукови и др. култури.
- Широк спектър на действие – контролира гъбни и бактериални патогени
- Може да се използва в биопроизводство
ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ КОПРАНТОЛ ДУО?
Копрантол Дуо е патентована формулация, която използва синергизма между двете медни вещества, като показва максимално действие срещу патогените в практиката. Комбинацията от двете медни, активни субстанции осигурява на производителите бърз и продължителен ефект.
- Балансирано освобождаване на медните йони с цел по-дълго последействие
- Нова иновативна технология на производство „fluid bed”
- Бърза разтворимост на активните субстанции
- Лесен за приложение – не отделя прах по време на работа
- Агресивен механизъм на действие: инхибира покълването на спорите, блокира процеса на дишане, ограничава протеиновия синтез и намалява пропускливостта на клетъчната мембрана
- Широк спектър на действие – контролира гъбни и бактериални патогени
- Подобрена устойчивост на отмиване поради оптимизирания размер на гранулите
- Висока селективност при спазване на препоръките за употреба
- Може да се използва в биопроизводство
ПРИЛОЖЕНИЕ:
КУЛТУРА |
БОЛЕСТ |
ДОЗА |
КАРАНТИНЕН СРОК/ДНИ |
Лозя |
Мана (Plasmopara viticola), Черно гниене (Guignardia bidwellii) Внася се във фаза ВВСН 13-60 (Третите листа са отворени - първите реси се освобождават от пъпката) Брой мин/макс приложения – 3 Интервал между приложенията – 7 Вода л/дка мин/макс – 20-60 л/дка
|
200-250 г/дка |
21 |
Лозя |
Мана (Plasmopara viticola) Черно гниене (Guignardia bidwellii) Внася се във фаза ВВСН 60-83 (първите реси се освобождават от пъпката - зърната формират цвят) Брой мин/макс приложения – 5 Интервал между приложенията – 7 Вода л/дка мин/макс – 100 л/дка
|
250 г/дка | - |
Ябълки, круши, дюли, круши наши |
Струпясване (Venturia sp.) внася се във фаза ВВСН 91 - 55 (нарастването на леторастите е завършило; връхната пъпка е развита; листата са все още изцяло зелени - видими цветни пъпки (все още затворени) Брой мин/макс приложения – 1 Вода л/дка мин/макс – 50-150 л/дка Прилага се при отсъствие на плодове
|
300 г/дка
400 г/дка |
- |
Ябълки, круши, дюли, круши наши |
Срещу Бактериални болести Бактериален пригор (Pseudomonas syringae pv.syringae) внася се във фаза ВВСН 91 - 55 (нарастването на леторастите е завършило; връхната пъпка е развита; листата са все още изцяло зелени - видими цветни пъпки (все още затворени) Брой мин/макс приложения – 1 Вода л/дка мин/макс – 50-150 л/дка Прилага се при отсъствие на плодове
|
||
Ябълки |
Нектриален рак (Nectria galligena) внася се във фаза BBCH 03-55 (край на набъбване на листните пъпки: люспите на листните пъпки са светло оцветени и в някои части гъсто покрити с власинки – видими цветни пъпки (все още затворени) Брой мин/макс приложения – 1 Вода л/дка мин/макс – 50-150 л/дка Прилага се при отсъствие на плодове
|
||
Череши |
Срещу Бактериални болести внася се във фаза ВВСН 91 - 55 (растежът на леторастите е завършил' листата са наситено зелени - при някои пъпки светлозелените люспи са леко отворени) Брой мин/макс приложения – 1 Вода л/дка мин/макс – 50-150 л/дка
|
400 г/дка |
- |
Сливи |
Срещу Бактериални болести Струпясване (Venturia sp.) внася се във фаза ВВСН 91 - 55 (растежът на леторастите е завършил' листата са наситено зелени - при някои пъпки светлозелените люспи са леко отворени) Брой мин/макс приложения – 1 Вода л/дка мин/макс – 50-150 л/дка Прилага се при отсъствие на плодове
|
400 г/дка |
- |
Праскови |
Срещу Бактериални болести Къдравост по праскова (Taphrina deformans) внася се във фаза ВВСН 91 - 55 (растежът на леторастите е завършил' листата са наситено зелени - при някои пъпки светлозелените люспи са леко отворени) Брой мин/макс приложения – 1 Вода л/дка мин/макс – 100-150 л/дка Прилага се при отсъствие на плодове
|
400 г/дка |
- |
Кайсии |
Срещу Сачмянки: Stigmina carpophila Xanthomonas sp, Pseudomonas sp. внася се във фаза ВВСН 91 - 55 (растежът на леторастите е завършил' листата са наситено зелени - при някои пъпки светлозелените люспи са леко отворени) Брой мин/макс приложения – 1 Вода л/дка мин/макс – 100-150 л/дка Прилага се при отсъствие на плодове
|
400 г/дка |
- |
Домати (полско производство) |
Срещу Бактериални болести (Xanthomonas sp., Pseudomonas sp.) Картофена мана (Phytophthora infestans) внася се във фаза ВВСН 15 - 89 (5-ти същински лист на главното стъбло - пълна зрялост) Брой мин/макс приложения – 5 Интервал между приложенията - 7 Вода л/дка мин/макс – 60-80 л/дка Прилага се при отсъствие на плодове 10 дни карантинен срок за домати за преработка
|
250 г/дка |
3 |
Домати (оранжерийно производство) |
Срещу Бактериални болести (Xanthomonas sp., Pseudomonas sp.) Картофена мана (Phytophthora infestans) внася се във фаза ВВСН 15 - 89 (5-ти същински лист на главното стъбло - пълна зрялост) Брой мин/макс приложения – 5 Интервал между приложенията - 7 Вода л/дка мин/макс – 50-120 л/дка 10 дни карантинен срок за домати за преработка
|
||
Тиквови с ядлива кора - краставици и тиквички (полско производство) |
Мана (Pseudoperonospora cubensis) внася се във фаза ВВСН 13 (трети същински лист на главното стъбло е напълно разтворен до прибиране на реколтата, като бъде съобразено с карантинния срок) Брой мин/макс приложения – 5 Интервал между приложенията - 7 Вода л/дка мин/макс – 50-120 л/дка
|
250 г/дка |
3 |
Тиквови с ядлива кора - краставици и тиквички (оранжерийно производство) |
Мана (Pseudoperonospora cubensis) внася се във фаза ВВСН 13 (трети същински лист на главното стъбло е напълно разтворен до прибиране на реколтата, като бъде съобразено с карантинния срок) Брой мин/макс приложения – 5 Интервал между приложенията - 7 Вода л/дка мин/макс – 60-80 л/дка
|
||
Тиквови с неядлива кора (пъпеш) |
Срещу Мана (Pseudoperonospora cubensis) внася се във фаза ВВСН 13 (трети същински лист на главното стъбло е напълно разтворен до прибиране на реколтата, като бъде съобразено с карантинния срок) Брой мин/макс приложения – 5 Интервал между приложенията - 7 Вода л/дка мин/макс – 60-80 л/дка
|
250 г/дка |
7 |
Лук, чесън |
Мана (Peronospora destructor) внася се във фаза ВВСН 14 - 47 (4-ти лист - стадии "болт": при 10% от растенията листата са омекнали и прегънати) Брой мин/макс приложения – 4 Интервал между приложенията - 7 Вода л/дка мин/макс – 60-80 л/дка
|
270 г/дка |
3 |
Орехи |
Срещу Xanthomonas arboricola pv. Juglandis Брой мин/макс приложения – 4 Вода л/дка мин/макс – 150-180 л/дка
|
350 г/дка |
3 |
Лешници |
Срещу Cytospora avellani Брой мин/макс приложения – 1 Вода л/дка мин/макс – 150-180 л/дка
|
300 г/дка |
14 |
Кестени |
Срещу Mycosphaerella maculiformis Брой мин/макс приложения – 1 Вода л/дка мин/макс – 150-180 л/дка
|
300 г/дка | 14 |
Марули (полско производство) |
Мана (Bremia lactucae) внася се във фаза ВВСН 13 (разтворен трети същински лист - преди прибиране на реколтата, като бъде съобразено с карантинния срок) Брой мин/макс приложения – 4 Интервал между приложенията - 7 Вода л/дка мин/макс – 60-80 л/дка
|
250 г/дка | 14 |
Цветя и украсни култури |
Срещу Мани Церкоспороза Ружди Антракноза (Gloeosporium sp.) Бактериоза (Pseudomonas syringae) Листни напетнявания (Mycosphaerella sp., Curvularia sp) внася се независимо от фазата на развитие Брой мин/макс приложения – 4 Интервал между приложенията - 7 Вода л/дка мин/макс – 60-80 л/дка
|
270 г/дка |
- |
Кипирис |
Срещу Seiridium cardinale Брой мин/макс приложения – 4 Вода л/дка мин/макс – 150-180 л/дка
|
270 г/дка |
- |
Киви |
Срещу Pseudomonas syringae pv. Actinidae внася се във фаза ВВСН 90-63 Брой мин/макс приложения – 1 Вода л/дка мин/макс – 100-150 л/дка Прилага се при отсъствие на плодове
|
170 - 300 г/дка |
20 |
Киви |
Срещу Pseudomonas syringae pv. Actinidae внася се във фаза ВВСН 63 - прибиране на реколтата, като се съобрази с карантинния срок. Брой мин/макс приложения – 2 Интервал между приложенията - 15 Вода л/дка мин/макс – 100-150 л/дка Прилага се при отсъствие на плодове
|
170 г/дка | 20 |
Маслини (за производство на масло и за пряка консумация |
Бактериоза, Pseudomonas savastanoi, Листни петна Spilocaea oleagina Брой мин/макс приложения – 2 Интервал между приложенията - 14 Вода л/дка мин/макс – 100-150 л/дка
|
170 г/дка |
- |
Цитрусови култури |
Фитофторно гниене (Phytophthora sp.) Антракноза (Colletotrichumgloesporioides) Алтернариоза (Alternaria sp.) Бактериални болести внася се във фаза ВВСН 73 (някои плодове са слабо пожълтели: начало на физиологично окапване на плодовете - прибиране на реколтата, като бъде съобразено с карантинния срок) Брой мин/макс приложения – 1 Вода л/дка мин/макс – 100-150 л/дка
|
400 г/дка |
14 |
Отзиви към продукт