Калциев карбонат - откислител за вино
Информация
Калциев бикарбонат или откислител е вещество, което се добавя с цел намаляване на киселинността на гроздовата мъст или вино.
Обикновено завишаване на киселинността се получава при недобре узряло грозде.
СЪСТАВ: 100% Калциев карбонат
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ДОЗИ:
1 - 3 г калциев бикарбонат на 1 л мъст/вино
НАЧИН НА УПОТРЕБА:
- Необходимото количество Калциев бикарбонат се разтваря в 3 - 4 пъти по-голямо количество гроздова мъст или вино чрез добро хомогенизиране, след което разтворът се добавя към мъстта или виното.
- Резултатът от откислението е най - точен след 2-3 дни
- При незадоволителен резултат добавете допълнително количество откислител до постигане на желания вкус
- След постигане на желания вкус, откислителя се утаява и виното се преточва
- Стабилизирайте с 1мл/л серниста киселина
ПРЕПОРЪКИ:
Намаляването на киселинността на виното е по-добре да се извърши при вече готово вино, защото в домашни условия обикновено липсват възможности за правилно определяне на киселинността, затова се препоръчва добавянето на откислителя на малки части с кратки паузи и възможност за опитване на виното до установяване на желания ефект.
Отзиви към продукт