Информация
Пипер Чорбаджийски са средно ранен високодобивен сорт.
Плодовете са висящи, тънки, набръчкани и силно извити към върха, с дължина около 13-24 см и средно тегло 18-20 гр. В техническа зрялост плодът е жълто-кехлибарен, а в ботаническа – червен. Подходящ за прясна консумация и направа на туршии.
Указания за отглеждане:
Тип производство: Ранно, Средно, Късно
Срок на сеитба:
Ранно: 01 - 15 февруари
Средно: 01 – 20 март
Късно: 01 – 15 април
Дълбочина на сеитба:
Ранно: 0,5 – 1 см
Средно и късно: 2 - 3 см
Разстояние: 60/15 см
Вегетационен период: 95 - 105 дни
Сеитбена норма:
Ранно: 150 - 180 гр/дка
Средно и късно: 180 - 200 гр/дка
Оптимално температура на почвата за поникване: 15оС
Семена в 1 г : 130 - 150 бр.
Отзиви към продукт