Пипер Български Ратунд - един от най-известните сортове камби
Информация
Пипер Български Ратунд е един от най-известните сортове български камби, подходящ за средно ранен сорт, който може да се използва и за късен.
Характерно за тази българска камба е, че образува едри чушки с диаметър около 8 - 11 см, със средно тегло около 90 - 100 гр. Предимство на пипер Ратунд е, че неговите плодове са с крехка месеста част, която е много сочна и сладка на вкус. Дебелината на стените на Ратунда са около 5 - 7 мм. Тези качества превръщат този сорт български камби в много подходящи за приготвяне на всякакви видове традиционни туршии, но може да се консумира и пресен.
УКАЗАНИЯ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ:
- Тип производство: Ранно, Средно, Късно
- Срок на сеитба:
- Ранно производство: 1 - 15 февруари, на дълбочина около 0,5 - 1 см
- Средно производство: 1 - 20 март, на дълбочина - 2 до 3 см
- Късно производство: 1 - 15 април, на дълбочина - 2 до 3 см
- Време за засаждане на разсада: след преминаването на опасността от късни пролетни слани
- Разстояние: редово, между редовете 60 см, а между растенията 15 см
- Сеитбена норма:
- Ранно: 150 - 180 гр/дка
- Средно и късно: 180 - 200 гр/дка
- Вегетационен период: 115 – 120 дни
- Оптимално температура на почвата за поникване: 15оС
- Семена в 1гр : 130 - 150 бр.
Отзиви към продукт