Полигрийн - бистрител на мъст и вино

Информация
Полигрийн е енологичен продукт срещу покафеняване и потъмняване на бели вина и розета.
По време на избистрянето е много важно да се добави Полигрийн за елиминиране на окислени и окисляеми полифеноли при мъст, бели вина и розета. Използването на Полигрийн ще позволи да се намалят обработките в последствие и да се запазят тиоловите аромати формирани по време на ферментацията. Елиминира кафявото оцветяване и неприятните вкусове, причинени от окислението. Ефикасен е и като превантивна и оздравителна обработка. Не съдържа алергени.
ПРИЛОЖЕНИЕ:
- Половин час преди употреба необходимото количество се разтваря в 10 пъти по голямо количество топла вода – никога в мъст или вино! След старателна разбъркване се добавя се към мъстта или виното при непрекъснато разбъркване. Използва се в деня на приготвяне. След добавянето на Полигрийн се отделя утайка при мъстта. Когато се използва при виното се налага филтруване.
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ДОЗИ:
- При обработка на мъст преди ферментацията:
- – бяла мъст 20 – 60 г/100л
- – пресова мъст от бяло грозде – 40 -120 г/100 л
- – пресова мъст розе 20 - 120г/100 л
- във ферметационна фаза 20 - 120г/100 л
- оздравителна обработка на готово вино 20 - 120г/100 л
Налага се утаяване или филтруване.
Отзиви към продукт