Прев Голд - био препарат за растителна защита 3 в 1
- Категория на употреба: Втора професионална
- Фунгициди
Информация
ПРЕВ-ГОЛД е универсален инсектицид, фунгицид и акарицид – всичко в едно, базиран на смес от естествено студено пресовано портокалово масло, което действа върху много видове вредители и болести, които обикновено изискват различни продукти за контрол.
АКТИВНО ВЕЩЕСТВО:
Портокалово масло - 60 г/л
МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ:
Прев-Голд е контактен продукт с физически начин на действие, който изсушава кутикулите на насекомите като белокрилки, трипси, въшки и акари, както и клетъчните стени или фосфолипидния слой на гъбични заболявания. Това се случва благодарение на липофилните свойства на портокаловото масло, което има способността да прониква и да разрушава защитните слоеве на насекомите и външните мицели и спорангии на гъбите, причинявайки висока степен на смъртност при вредителите и значително намаляване на развитието на патогени.
Продуктът НЕ предизвиква резистентност и не е фитотоксичен!
ПРЕДИМСТВА:
- Прев - Голд е идеален за прилагане в програми за интегрирано производство и интегрирано управление на вредителите (IPM), фокусирани върху намаляването на остатъците от химикали върху годни за консумация култури.
- Той има слабо въздействие върху полезните организми, кратки или никакви интервали преди прибиране на реколтата и повторно третиране.
- Няма остатъчни количества в продукцията, което го прави идеален избор за третирания, непосредствено преди прибиране на реколтата.
- Също така не изисква специални условия за съхранение, лесен е за използване и има незабавен нок-даун ефект!
ПРЕВ-ГОЛД осигурява „кръстосана защита“ за Вашите култури!
- Белокрилки, акари, въшки, трипси и други насекоми са много уязвими към ПРЕВ-ГОЛД.
- Само няколко минути след третиране с доза 0,4% ПРЕВ-ГОЛД изсушава екзоскелета на тази белокрилка.
- ПРЕВ-ГОЛД прониква в мицела на брашнестата мана, разгражда го и го излага на околния въздух, като го изсушава.
ПРИЛОЖЕНИЕ:
Култура | Вредител/болест | Доза | Допълнителна информация |
Лозя |
Брашнеста мана | 0,4-0,6 % |
Внася се във фаза BBCH 15-81 (5 листа са отворени – начало на узряване: зърната започват да развиват характерните за сорта особености)
|
Акари | 0,4 % |
Внася се във фаза BBCH 31-78
|
|
Домати | Кафяви листни петна | 0,4-0,6 % |
Внася се във фаза BBCH 12 – 89 (втори същински лист – пълна зрялост)
|
Домати, пипер, патладжан |
Белокрилки |
0,4-0,6 % |
Внася се във фаза BBCH 12 – 89 (втори същински лист – пълна зрялост)
|
Мана | |||
Брашнеста мана | |||
Краставици, тиквички, дини, пъпеши, тикви |
Белокрилки |
0,4-0,6 % |
Внася се във фаза BBCH 12 – 89 (втори същински лист на главното стебло е напълно разтворен – пълна зрялост:плодовете са с типичен цвят за зрялост)
|
Кубинска мана | |||
Брашнеста мана | |||
Рози
|
Черни листни петна |
0,4-0,6 %
|
Внася се във фаза BBCH 12 – 89
|
Брашнеста мана | |||
Ръжди | |||
Мана | |||
Листни въшки | |||
Акари | |||
Ягоди | Акари | 0,4 % |
Внася се във фаза BBCH 31 – 78
|
Ябълки, круши | Акари | 0,4 % |
Внася се във фаза BBCH 31 – 78 (начало на развитие на леторастите: вижда се оста на развиващите се леторасти – плодовете достигат до 80 % от окончателната си големина)
|
Праскови, кайсии, нектарини | Акари | 0,4 % |
Внася се във фаза BBCH 31 – 78 (начало на развитие на леторастите: вижда се оста на развиващите се леторасти – плодовете достигат до 80 % от окончателната си големина)
|
Декоративни дървета и храсти
|
Ръжди | 0,4-0,6 % |
Внася се във фаза BBCH 12 – 89
|
Брашнеста мана | 0,6 % | ||
Чемширов молец |
0,4-0,6 % |
||
Лъжещитоносни въшки | |||
Щитоносни въшки | |||
Цветни декоративни видове
|
Листни въшки | 0,4 % |
Внася се във фаза BBCH 12 – 89
|
Акари |
0,4-0,6 %
|
||
Брашнеста мана | |||
Мана | |||
Ръжди | |||
Декоративни дървета и храсти (чемшир, лавровишня) |
Акари | 0,4 – 0,6 % |
Внася се във фаза BBCH 31 – 78
|
Японска мушмула | Акари | 0,4-0,6 % |
Срещу Panonychus citri – внася се във фаза BBCH 31 – 78
|
Хинап | Акари | 0,4-0,6 % |
Внася се във фаза BBCH 31-78
|
Цитрусови култури (Портокал, Лимон Грейпфрут, Мандарини) |
Акари | 0,4-0,6 % |
Внася се във фаза BBCH 31 – 78 (начало на развитие на леторастите: вижда се оста на развиващите се леторасти – плодовете достигат до 80 % от окончателната си големина)
|
Отзиви към продукт