Виномер + захаромер с 2 скали
![Виномер + захаромер с 2 скали](https://agroapteka.bulagro.bg/thumbs/1/vinomer-opakovka.jpg)
![Виномер + захаромер с 2 скали](https://agroapteka.bulagro.bg/thumbs/4/vinomer-opakovka.jpg)
![Виномер + захаромер с 2 скали](https://agroapteka.bulagro.bg/thumbs/4/301979793_406611728263010_1534462645369080313_n.jpg)
![Виномер + захаромер с 2 скали](https://agroapteka.bulagro.bg/thumbs/4/301951033_601990984669610_1694075786375657200_n.jpg)
Информация
Уред за определяне на съдържанието/нивото на захар в алкохолни напитки. Също така има допълнителна скала за измерване на предполагаем алкохол във виното.
Уреда е познат още като украински виномер.
Измерване: Захари от 0-25% и Алкохол от 0-12 градуса
Скалата за потенциален алкохол е вярна единствено ако гроздовата мъст преди ферментацията е била 25% или поне 24. В края на ферментацията на вино с такива показатели този уред би трябвало да потъне под 0-та на захарната скала и съответно да се счита че алкохолната скала показва 14%. За вина с остатъчна захар е възможно да не потъне под 0-та. Вината с високо съдържание на остатъчна захар са пивки, имат сладникав вкус, така че вие може да разберете това и при опитване.
Отзиви към продукт