Виномер + захаромер с 2 скали
Информация
Уред за определяне на съдържанието/нивото на захар в алкохолни напитки. Също така има допълнителна скала за измерване на предполагаем алкохол във виното.
Уреда е познат още като украински виномер.
Измерване: Захари от 0-25% и Алкохол от 0-12 градуса
Скалата за потенциален алкохол е вярна единствено ако гроздовата мъст преди ферментацията е била 25% или поне 24. В края на ферментацията на вино с такива показатели този уред би трябвало да потъне под 0-та на захарната скала и съответно да се счита че алкохолната скала показва 14%. За вина с остатъчна захар е възможно да не потъне под 0-та. Вината с високо съдържание на остатъчна захар са пивки, имат сладникав вкус, така че вие може да разберете това и при опитване.
Отзиви към продукт