Информация
Високодобивен, ранен до средно ранен, индетерминантен сорт.
Сърцето на Албенга образува крушовиден, едър, силно оребрен плод с ярно червен цвят и месеста консистенция. Средно твърд с тъничка ципа. Има страхотен вкус и аромат. Плода достига до 250- 350 гр. Използва се главно за директна консумация, но може да се приготвят консерви, сосове и сокове.
УКАЗАНИЯ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ:
- Тип производство: Ранно, Средно, Късно
- Срок на сеитба:
- Ранно: 20 януари –25 февруари
- Средно: 1–30 март
- Късно: 25 април–10 май
- Дълбочина на сеитба:
- Ранно и средно: 1–1,5 см
- Късно: 2–3 см
- Разстояние: 80/120x35/45 см
- Сеитбена норма:
- Ранно:25-30 г/дка
- Средно и късно: 30-40 г/дка
- Семена в 1г: 280 - 300 броя
- Вегетационен период: 120 дни
Отзиви към продукт